IF Elfsborg – IFK Göteborg 2021-10-01

Katastrof. Fullständig katastrof. Inte att IFK Göteborg förlorar med uddamålet i Borås, för det tillhör vanligheten, utan sättet som vi tar oss igenom 90 minuter så fullständigt huvudlöst och totalt utspelade. Detta mot ett Elfsborg som precis har förlorat med 4-0 mot fucking Mjällby, fattar ni hur jävla illa det är? Att vi bara torskar med ett mål och inte fem beror enbart på att Elfsborg är bedrövligt ineffektiva i en match som mer eller mindre var spel mot ett mål.

Att se en nedslagen Gustav Svensson stå efter matchen och förklara att han “inte vet vad som är fel” är i sig en smärtsam insikt att det här fotbollslaget är ute och seglar utan varken fungerande roder eller kompass.

Ok, Gustav, först och främst, det är inte fel på spelarmaterialet. Det finns verkligen inte en chans att man kan gå från att vara given i Bundesliga till en nivå knappt lämpad för Superettan på bara några månader. Jallow har knappast plötsligt blivit drabbad av en ond besvärjsele som gör honom oförmögen att spela fotboll på elitnivå. Simon Thern är inte kidnappad av utomjordingar som ersatt honom med en sämre kopia. Det finns kvalitet nog i det här laget för att klara oss både från Superettan och mer än så.

Att skylla på att spelarna gör många enkla misstag, well, det är jävligt enkelt att göra misstag när du inte verkar ha den blekaste aning om vad du ska göra med bollen …Spelidé? Har det någonsin ens funnits någon? Med en tränare som enligt en rykande färsk intervju har anställts för sin “energi” – alltså vad fan? Att karln har ett CV som ser ut som ett rop på hjälp med ideliga misslyckanden från tidigare uppdrag var inte något man reflekterade över, huvudsaken är att han kan stå vid sidan av planen och skrika och gapa? Ja då är det kanske inte så jävla konstigt att spelet saknar all form av tydlighet.

  • Det var ett misstag av styrelsen att sparka Max Markusson (varför?!).
  • Det var ett ännu större misstag att anställa Håkan Mild.
  • Det var ett GIGANTIST jävla misstag att låta Håkan Mild ta in Mikael Stahre, för ingen kan väl på riktig tro att Farnerud hade något att säga till om den saken.

Där Gustav, där har du precis vad som har föranlät att ditt lag inte fungerar.

“Oavsett taktik så måste vi köra hela vägen och det tycker jag att vi gjorde, där ska spelarna ha en eloge”

Verkligen herr Stahre, är det vad du såg? För det var fan i mig inte vad någon annan på den här planeten såg i dag.

Mikael Stahre, som bidrog till AIKs ekonomiska intresseförening Svarta Massan tills de gjorde misstaget att avslöja det. Mikael Stahre, som inte bara vann guldet 2009 utan kom tillbaka till Göteborg för att misslyckas kapitalt med “Real Blåvitt”, satsningen som var startskottet på klubbens ekonomiska förfall. Kan ni bara tänka er vilken legendstatus Mikael Stahre kommer få hemma i Solna när han också ser till att slutligen föra ner ett ekonomiskt sargat IFK Göteborg i Superettan.

Vi vet att här varken gör till eller från, men: om Mikael Stahre får sparken innan säsongen är slut så kommer vi skänka 1904 kronor till tifofonden. För just supportrarna i dag var fan det enda som höll en standard värdig vår förening. Fy fan vad vi alla är värda bättre än det här.

Vi har i dagsläget inget som helst förtroende för varken styrelse eller den sportsliga ledningen på kamratgården.

AVGÅ ALLA

HELVETE