Den här jävla e-sporten igen alltså…


 

Idiotförklaring. Alltså. Jag vet inte mina vänner. Vad är det som händer med vår förening. Det började för nästan tio år sedan, vi stod där med en svindyr trupp och en råttjävel som skulle bygga bärande väggar som visade sig vara ungefär lika stabila som när Alfons Åberg ska bygga en helikopter. Satsningen gick åt helvete, alla tog lika mycket ansvar som en genomsnittlig sossepolitiker i Göteborg och till slut hade samtliga inblandade antingen fått sparken eller AVGÅTT. Och kvar står nu vi söndrade och hårt ansatta supportrar och plockar i skärvorna av det som en gång var vår stolthet.

Kommer ni ihåg den tiden, hur Håkan Mild stod där på Kamratgården och pratade om föreningens “vision” – hur man tog sikte på Köpenhamn och skulle bli nordens största och mest framgångsrika förening över en period av några år. DET GICK SÅDÄR! Men misströsta inte, vi har en backup-plan nu tydligen, ja herrejävlar! Fotbollen, äh, liksom, ja… men TV-spel! Vi ska bli bäst på att spela fotboll på TV! JA! Klart vi ska hänga med, i den så attraktiva e-sportallsvenskan som det skrivs så mycket om.

Eller va? Har du inte hört talas om den? Jo den finns på riktigt, har funnits i flera år. Antal personer som bryr är typ i paritet med häckens bortaklack på en bra dag.

För den som har följt föreningen på nära håll under många år vet att det här inte är första gången en satsning på e-sport har diskuterats, och varför det inte har blivit av tidigare… well, det finns anledningar. Och nu när föreningens existens i Allsvenskan är i fara och alla står och tittar upp mot ledningen på KG för att få lite hopp, lite jävla framtidstro, ja då KANSKE det inte är helt optimal timing att plocka fram den här dödfödda hästen ur garderoben och säga “men kolla vilken lattjo pryl vi har här då!“.

E-sport har sin plats, det är en egen underhållningsindustri med sina egna regler och sina egna stjärnor, men det är inte fotboll, och det ska inte behöva ta en enda krona eller minut av uppmärksamhet som någon på kansliet i stället kan lägga på en relevant syssla som kan öka våra chanser att överleva. Att man försöker förklara sig med att “e-sport är stort och växer” är ungefär lika obildat som att säga att man borde börja satsa på handboll därför att man ser att rugby är populärt i delar av världen. För ja, e-sport är stort, men e-sport är en sport lika mycket som OS är en sport. De utländska tittarsiffrorna från stora e-sport-turneringar med League of Legend och CS:GO är fullständigt irrelevanta som någon typ av validering av intresset kring hur många som vill följa svenska tonåringar spela FIFA i en blåvittröja.

Vi förutsätter att de här dumheterna tar död på sig själva, som de så ofta gör. Annars har vi ett årsmöte där vi kan motionera bort den här idiotin om det så ska behövas. För kom ihåg att det är VI som bestämmer över den här föreningen, och om ytterligare tio år så är det du och jag och alla andra medlemmar som står där och tar konsekvenserna av det som beslutas i dag, länge efter att styrelse, spelare och personal har gått vidare i livet och lämnat rykande ruiner bakom sig.

Semper ad meliora / AVGÅ ALLA!